Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Percheziţii în dosarul “Gala Bute”. Rudel Obreja, printre cei vizaţi

Bucureşti: Percheziţii în dosarul “Gala Bute”. Rudel Obreja, printre cei vizaţi

DISTRIBUIȚI

134441 – 02022015 – Procurorii DNA fac perchezitii, luni dimineata, in dosarul „Gala Bute”, transmit televiziunile de stiri. Descinderile au loc in Bucuresti si patru judete. Anchetatorii verifica modul in care a fost organizata “Gala Bute”, ei avand suspiciuni ca fondurile europene au fost accesate si utilizate ilegal de catre Ministerul Turismului, condus la acea vreme de Elena Udrea.

“DNA efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciunea savarsirii unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, in cadrul unor proceduri de achizitie, prin programe finantate din fonduri publice si din fonduri europene. In cursul diminetii de 2 februarie 2014, ca urmare a autorizarii de catre instanta competenta, sunt efectuate perchezitii in 18 de locatii (sedii ale unor societati comerciale si domicilii ale unor persoane fizice) situate in municipiul Bucuresti si judetele Ilfov, Prahova, Hunedoara si Gorj”, se precizeaza intr-un comunicat al procurorilor anticoruptie.

Perchezitii au loc si la locuinta lui Rudel Obreja, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, trimis initial in judecata in acest dosar, care a fost ulterior retrimis la DNA, dupa ce s-a constatat ca mai multe persoane ar fi implicate in acest caz de coruptie.

Potrivit unor surse, la DNA urmeaza sa fie aduse pentru audieri opt persoane, printre care Rudel Obreja, Stefan Lungu – fost consilier al Elenei Udrea si primarul din Lupeni, Cornel Resmerita.

La audieri ar urma sa fie adus si Gheorghe Nastasia, fost secretar general in Ministerul turismului, care ar fi semnat, in locul Elenei Udrea, un ordin de ministru privind extinderea cheltuielilor eligibile din fonduri europene, pentru a include organizarea Galei Bute.

Sursele judiciare sustin ca perchezitiile au loc in contextul in care procurorii au descoperit ca s-au comis si alte fapte in dosarul „Gala Bute”, pe langa ce se cunostea pana acum.

Mai multi functionari ai Ministerului Turismului, condus de Elena Udrea in timpul organizarii “Galei Bute”, sunt suspectati ca au comis fapte de coruptie.

“Gala Bute” a fost un eveniment sportiv organizat de firma fostului presedinte al Federatiei Romane Box, Rudel Obreja, si care a beneficiat de un important sprijin financiar din partea statului. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.