Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Atanasiu nu se bagă

Bucureşti: Atanasiu nu se bagă

DISTRIBUIȚI

134440 – 02022015 – Prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu, membru în Comisia SRI, a declarat duminică seara, la B1 Tv, că președintele Klaus Iohannis poate declanșa procedura de numire a unui nou director al SRI, dată fiind situația în care se află acum instituția, cu un director demisionar și unul interimar care este ținta unor acuzații.

”Președintele va trebui să își facă propria procedură de desemnare a unui candidat, apoi trebuie să discute cu Parlamentul, cu președinții celor două Camere care trebuie să convoace o ședință comună”, a declarat Teodor Atanasiu.

Totodată, el a precizat că, în opinia sa, noul șef al SRI ar trebui să fie ”un civil care nu este nici ofițer acoperit, nici descoperit, un om cu coloană vertebrală, un om serios pentru că este vorba despre un domeniu sensibil”.

Sâmbătă, Teodor Atanasiu, a declarat, potrivit Antena 3, că nu îl interesează funcţia de director al SRI şi a garantat faptul că nu va fi „niciodată şeful SRI”.

„Nu mă interesează şefia SRI. (…) Niciodată nu am fost interesat şi nu mi-am pus în planul de carieră personală acest obiectiv şi nu o să fiu, vă garantez eu, niciodată şeful SRI”, a afirmat prim-vicepreşedintele PNL.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, la 27 ianuarie, că Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, şi-a înaintat demisia de la conducerea SRI preşedintelui României, iar Klaus Iohannis a acceptat-o. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.