Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Preşedintele Iohannis a început consultările pentru Strategia Naţională de Apărare

Bucureşti: Preşedintele Iohannis a început consultările pentru Strategia Naţională de Apărare

DISTRIBUIȚI

134881 – 18022015 –  Presedintele Klaus Iohannis a initiat procesul de consultari la nivel interinstitutional pentru elaborarea Strategiei Nationale de Aparare. Strategia Nationala de Aparare a Tarii este principalul document care fundamenteaza planificarea apararii la nivel national, alaturi de programul de guvernare in vigoare, si trebuie inaintat Parlamentului in termen de 6 luni de la investirea in functie a presedintelui, transmite Administratia Prezidentiala.

Departamentul Securitatii Nationale, condus de consilierul prezidential George Scutaru, este cel insarcinat cu redactarea Strategiei Nationale de Aparare a Tarii.

George Scutaru si consilierul de stat Sebastian Huluban au avut o intalnire cu membrii comisiei de aparare din Camera Deputatilor, marti, pentru a le prezenta liniile generale ale viitoarei Strategii Nationale, solicitandu-se din partea deputatilor propuneri in acest sens, iar un demers similar va fi facut in comisia de aparare a Senatului Romaniei, mai transmite comunicatul.

De asemenea, se primesc de la institutii ale statului evaluari privind riscurile, amenintarile si vulnerabilitatile la adresa securitatii nationale, informatii care vor fi folosite in elaborarea documentului final, iar procesul de definitivare a Strategiei Nationale va include si discutii cu organizatii nonguvernamentale, care isi desfasoara activitatea in domeniul securitatii nationale, a mai anuntat Administratia Prezidentiala. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.