Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Constanța: Radu Mazăre, mai curat, mai parfumat

Constanța: Radu Mazăre, mai curat, mai parfumat

DISTRIBUIȚI

134560 – 05022015 –  Primarul Constanței, Radu Mazăre, a declarat, în stilu-i caracteristic, în urma perchezițiilor de joi de la primărie, că nu exclude varianta de a fi reținut. ”A venit viceprimarul să asiste la percheziții. Eu m-am spălat, m-am aranjat, m-am dat cu un deodorant care îmi aduce aminte de Brazilia și îmi place mult – s-ar putea să mă întorc acasă sau să nu mă întorc acasă. Dacă mă umflă îmi iau telefonul, dacă nu mă umflă mă duc să dau o tură cu caiacu”, a declarat Mazăre. El a spus că din câte a înțeles, procurorii DNA caută niște contracte: ”Știu că sunt și la Neptun TV, nu știu mai mult”.

La Primăria municipiului Constanţa, procurorii caută documente referitoare la relaţiile dintre primărie şi firme în legătură cu edificarea unor centre comerciale tip mall în municipiul Constanţa, în special privind soluţionarea cererilor de eliberare a certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construire. Percheziţiile au loc în biroul primarului Radu Mazăre şi la firma Soti Cable Neptun.

Potrivit Mediafax, percheziţii au loc şi la punctele de lucru din Cluj şi Constanţa ale SC Tripont Invest SRL, la sediul social din Constanţa şi la un punct de lucru din Bucureşti ale SC Soti Cable SRL, la sediul din Constanţa al SC Telegraf Advertising SRL, societate care ar fi coordonată de primarul Constanţei, Radu Mazăre, şi de omul de afaceri Sorin Strutinsky. De asemenea, procurorii DNA fac percheziţii la locuinţa administratorului SC Property Developement TWO SRL din Bucureşti, Asi Kahana, la Vasile Florin Ciorca din Cluj-Napoca şi la Carmen Ghermuş (fostă Iorga) din Eforie Nord, aceasta din urmă fiind o persoană de încredere a lui Strutinsky. Anchetatorii au ridicat la percheziţii documente, respectiv facturi, chitanţe, extrase de cont, privind contracte încheiate de Primăria Constanţa cu mai multe firme dintre cele vizate în acest dosar.

După cum se știe, Sorin Strutinsky, preşedintele CVM Tomis Constanţa, a fost reţinut de procurorii DNA, ieri, într-un dosar în care este suspectat de dare de mită şi trafic de influenţă, urmând ca joi să fie dus în instanţă cu propunerea de arestare preventivă. El este acuzat că ar fi primit de la reprezentantul unei firme peste 635.000 de lei şi 25.000 de euro, pentru a interveni la funcţionari ai Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile Constanţa să plătească lucrările executate de societate, în baza unui contract. Strutinsky este un apropiat al primarului Mazăre, cu care este asociat în mai multe firme. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.