Acasă Externe Rep. Moldova: Președintele reia consultările cu partidele parlamentare

Rep. Moldova: Președintele reia consultările cu partidele parlamentare

DISTRIBUIȚI

134784 – 13022015 – Preşedintele Rep. Moldova, Nicolae Timofti, reia, începând de astăzi, consultările cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou candidat la funcția de premier. Consultările ar urma să se desfăşoare într-un interval de timp restrâns pentru ca un nou guvern să fie învestit în termene constituţionale.

Guvernul propus ieri de Iurie Leancă nu a primit un număr suficient de voturi în Parlament astfel încât să fie învestit.

După respingerea Guvernului Leancă II, format doar cu susținerea PLDM și PD, Iurie Leancă a declarant că votul din Parlament a demonstrat că o coaliţie minoritară de guvernământ nu este cea mai bună soluţie pentru Rep. Moldova şi că sunt de droit noi negocieri privind formarea unei majorităţi parlamentare, de această data între PL, PD şi PLDM.

Totodată, liberal-democratul a menţionat că Rep. Moldova nu are şanse să continue calea de integrare europeană cu o coaliţie minoritară în Parlament. În opinia acestuia, integrarea europeană a ţării depinde 80% de paşii făcuţi de Chişinău acasă, în lupta cu corupţia, reformarea justiţiei şi sancţionarea tuturor celor care fură statul.

Pe acest fundal, Vladimir Voronin, preşedintele PCRM, a anunțat că preferă formarea unei largi coaliţii de guvernare, fără a preciza care din partidele parlamentare ar putea face parte din ea. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.