Acasă Externe Şeful diplomaţiei române, în vizită oficială în Slovacia

Şeful diplomaţiei române, în vizită oficială în Slovacia

DISTRIBUIȚI

134819 – 16022015 – Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, efectuează, în data de 16 februarie 2015, o vizită oficială în Slovacia. Programul vizitei cuprinde întrevederi cu omologul slovac, Miroslav Lajčák, cu preşedintele Slovaciei, Andrej Kiska, cu prim-ministrul slovac, Robert Fico, şi cu vice-preşedintele Consiliului Naţional al Slovaciei, Ján Figel.

Vizita va constitui un prilej pentru reconfirmarea relaţiilor excelente dintre cele două state, inclusiv în contextul intensificării dialogului bilateral româno-slovac pe parcursul preşedinţiei slovace în exercițiu a Grupului de la Vişegrad, potrivit unui comunicat al MAE. Pe agenda convorbirilor se află teme de interes bilateral, dar vor fi discutate și aspecte de actualitate ale politicii europene, de securitate şi regionale cu accent pe Pachetul de Investiţii, securitatea energetică, perspectivele de soluţionare a crizei din Ucraina, relaţiile UE şi NATO cu Rusia, viitorul Politicii Europene de Vecinătate în perspectiva Summit-ului Parteneriatului Estic de la Riga, viitorul european al Republicii Moldova, precum şi alte teme de interes de pe agenda internaţională.

Cu prilejul acestei vizite, ministrul de externe Bogdan Aurescu va participa la o dezbatere GLOBSEC pe teme strategice, organizată în colaborare cu think-tank-ul slovac Consiliul Central-European pentru Strategie. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.