Acasă Externe Ungaria: Viktor Orban: Trebuie un acord flexibil cu Rusia privind importul de...

Ungaria: Viktor Orban: Trebuie un acord flexibil cu Rusia privind importul de gaze naturale

DISTRIBUIȚI

134609 – 06022015 –  Ungaria trebuie să încheie cu Rusia un acord flexibil pentru importul de gaze naturale, pentru a evita astfel să devină o “slugă” a puterilor străine, a declarat premierul Viktor Orban. Acordul respectiv nu trebuie să fie neapărat unul pe termen lung, însă trebuie să fie flexibil. El urmează să înlocuiască acordul ce expiră în acest an şi va trebui să fie negociat ţinând cont de incertitudinele ce vor plana asupra preţului petrolului şi al gazului pe termen lung.

Orban a ţinut să precizeze că fără un astfel de nou acord cu Rusia, reducerile la preţul utilităţilor operate de guvern nu vor putea fi menţinute. Viktor Orban a mai subliniat că Ungaria trebuie să lupte împotriva acţiunilor europene restrictionare a controlul statului asupra preţului energiei, notează Cotidianul.ro

Cât priveşte vizita preşedintelui Vladinmir Putin la Budapesta, pe 17 februarie, Viktor Orban a declarat că Ungaria va încerca să menţină “cea mai echilibrată relaţie posibil” cu Rusia, adăugând că acesta a fost motivul invitării lui Putin în Ungaria.

 “Ne dorim securitate pe termen lung, pace şi calm pentru Ungaria”, a spus Orban, în opinia căruia statele din Europa Centrală trebuie să aibă relaţii “prieteneşti, echilibrate şi corecte care să asigure beneficii reciproce” cu doua naţiuni – Germania şi Rusia.

Într-un interviu oferit pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung, Viktor Orban a declarat că:“Am promis omologilor mei din UE că, indiferent de ceea ce cred eu despre asta, nu îmi voi mai exprima opiniile pe acest subiect”. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.