Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Vizita oficială a şefului diplomaţiei române în Georgia

Vizita oficială a şefului diplomaţiei române în Georgia

DISTRIBUIȚI

134746 – 12022015Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, efectuează, în zile de 12 şi 13 februarie 2015, o vizită oficială în Georgia. Programul vizitei cuprinde consultări ale şefului diplomaţiei române cu omologul georgian, Tamar Beruceaşvili, întrevederi cu preşedintele Georgiei, Giorgi Margvelaşvili, premierul Irakli Garibaşvili, preşedintele Parlamentului, David Usupaşvili, şi ministrul de stat al Georgiei pentru integrare europeană şi euro-atlantică, David Bakradze, potrivit unui comunicat al MAE.

De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu va participa, pentru al treilea an consecutiv, la seminarul internaţional privind Programul Naţional Anual de Aderare la NATO al Georgiei, organizat de Ambasada României în Georgia, în calitate de Punct de Contact NATO, în colaborare cu Oficiul ministrului de stat al Georgiei pentru integrare europeană şi euro-atlantică. Ministrul afacerilor externe va avea și o întâlnire de lucru cu membrii contingentului României din Misiunea UE de Monitorizare (EUMM) Georgia.

Georgia este principalul partener comercial al României din Caucazul de Sud. În perioada 2015-2016, Ambasada României la Tbilisi exercită al doilea mandat consecutiv de Ambasadă Punct de Contact (CPE) NATO în Georgia. Totodată, România este principalul contributor din cadrul UE la activitatea misiunii civile EUMM Georgia cu 38 de monitori (35 secondaţi şi 3 angajaţi contractuali), se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.