Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Călin Popescu Tăriceanu cere renunțarea la MCV

Bruxelles: Călin Popescu Tăriceanu cere renunțarea la MCV

DISTRIBUIȚI

135644 – 27032015 –  Președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, a efectuat joi, 26 martie a.c., o vizită de lucru la Bruxelles, însoţit de o delegație oficială din care au făcut parte senatorul Titus Corlățean, președinte al Comisiei speciale comune a Parlamentului României pentru aderarea la Schengen, senatorul Ion Popa, liderul grupului parlamentar al PNL, senatorul Csaba Pataki, secretarul grupului parlamentar al UDMR, și senatorul Petru Ehegartner, membru al grupului parlamentar Liberal Conservator.

Delegația română s-a întâlnit cu comisarul european pentru justiție, protecția consumatorilor și egalitatea de gen, Věra Jourová, ridicând, printer altele, și problema renunțării la MCV. Potrivit parlamentarilor români, România a înregistrat progrese semnificative în domeniul reformei sistemului judiciar și combaterii corupției. De asemenea, România a susținut consecvent atât înființarea Parchetului European, cât și combaterea terorismului, cea din urmă trebuind realizată cu asigurarea echilibrului corect între siguranță și drepturile și libertățile fundamentale, potrivit unui comunicat al Senatului României.

În continuare, delegația condusă de președintele Senatului României s-a întâlnit cu președintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz. Discuțiile au vizat procesul de aderare a României la spațiul Schengen și pachetul legislativ al UE privind protecția datelor cu caracter personal. În acest context, Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat faptul că societatea românească, în ansamblul ei, a evoluat, iar încrederea în justiție se află pe un trend ascendent, ceea ce indică semne de însănătoșire civică. Președintele PE, declarându-se mulțumit de progresul României din ultimii ani, a afirmat cu tărie că PE susține în continuare aderarea acesteia la spațiul Schengen.

De asemenea, delegația Senatului României a avut întrevederi cu vicepreședintele PE Adina Ioana Vălean, cu vicepreședintele Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne Jan Philipp Albrecht și cu Marju Lauristin, membru al aceleiași comisii, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.