Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Camera Deputaţilor: Aviz favorabil pentru arestarea lui Marko Attila

Bucureşti: Camera Deputaţilor: Aviz favorabil pentru arestarea lui Marko Attila

DISTRIBUIȚI

135692 – 30032015 – Comisia juridica din Camera Deputatilor a avizat favorabil, luni, cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive in cazul parlamentarului UDMR Marko Attila. Este a doua cerere de acest fel trimisă de procurorii anticorupție pe numele deputatului UDMR, acesta nefiind present la audierile comisiei. Marko Attila este acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu, pentru fapte pe care le-ar fi comis in perioada în care era membru la AnRP.

Intr-un alt dosar, Camera Deputatilor a dat aviz inca din luna decembrie

„Au venit reprezentantii domniei sale, care au spus ca acesta se afla in Ungaria. Marko Attila comunica cu parchetul prin avocati, iar cu avocatii prin e-mail. Mesajul sau este ca nu se sustrage retinerii, pentru ca vrea sa is dovedeasca nevinovatia”, a declarat Ciprian Nica, adaugand ca, in cazul in care DNA va cere arestarea lui Marko Attila la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), in fata instantei se va prezenta avocata sa.

DNA a cerut, joia trecuta, Camerei Deputatilor sa incuviinteze arestarea preventiva a deputatului UDMR Marko Attila in dosarul ANRP, in care au mai fost arestati preventiv Horia Georgescu, fost presedinte ANI, si deputatul PNL Theodor Nicolescu.

pentru arestarea sa preventiva. Marko Attila a plecat insa din tara cu cateva saptamani inainte, avocatul sau spunand ca acesta a ales sa traiasca in Ungaria, considerandu-se nedreptatit de justitia din Romania.

Anterior, Marko Attila fusese condamnat la inchisoare cu suspendare intr-un alt dosar, care vizeaza retrocedari din Sfantu Gheorghe, judetul Covasna. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.