Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Gafă: Lui Frank-Walter Steinmeier i-a fost înmânată o brosură cu harta...

Bucureşti: Gafă: Lui Frank-Walter Steinmeier i-a fost înmânată o brosură cu harta Franţei acoperită cu drapelul Germaniei

DISTRIBUIȚI

135381 – 10032015  Ministerul de Externe a venit cu precizari, luni seara, dupa ce ministrul Bogdan Aurescu, i-a inmanat, luni, omologului german, Frank-Walter Steinmeier, o brosura pe a carei coperta este imprimata harta Frantei acoperita cu drapelul Germaniei.

„In contextul aniversarii in anul in curs a 135 ani de relatii diplomatice intre Romania si Germania, Agerpres a initiat editarea unei brosuri, continand imagini si articole de arhiva realizate de agentia nationala de presa despre relatiile bilaterale romano-germane. Dintr-o regretabila eroare tehnica, exclusiv pe coperta brosurii, tiparita intr-un singur exemplar pus la dispozitia MAE in aceasta dimineata, a fost imprimat conturul hartilor Romaniei si Frantei, aceasta din urma fiind acoperita de steagul Germaniei”, se arata intr-un comunicat al MAE.

Oficialii MAE mentioneaza ca ministerul „s-a sesizat si a semnalat eroarea in cauza, aceasta urmand a fi corectata in cel mai scurt timp de catre agentia Agerpres in varianta tiparita”.

„Cu ocazia prezentei celor doi oficiali la Sibiu, in cadrul celei de-a doua parti a vizitei ministrului german de externe, ministrul de externe roman a transmis direct omologului german regretul profund pentru aceasta situatie. Ministrul de externe german i-a transmis omologului roman ca nu apreciaza ca situatia in cauza este de natura sa produca vreun efect sau sa creeze vreo problema in relatiile bilaterale, pana la semnalarea acesteia de catre omologul roman ea nefiind remarcata. A multumit din nou partii romane pentru atmosfera foarte buna a vizitei si pentru substanta discutiilor”, mai arata sursa citata.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, i-a inmanat, luni, omologului german, Frank-Walter Steinmeier, o brosura pe a carei coperta este imprimata harta Frantei acoperita cu drapelul Germaniei.

La finalul interventiei sale din conferinta comuna de presa cu omologul german, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a prezentat o brosura realizata cu ocazia aniversarii a 135 de ani de relatii diplomatice intre Romania si Germania.

Pe coperta brosurii ar fi trebuit sa fie hartile celor doua tari. Insa, alaturi de harta Romaniei se afla harta Frantei, acoperita cu drapelul Germaniei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.