Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Glume despre axe, în mediul diplomatic

Bucureşti: Glume despre axe, în mediul diplomatic

DISTRIBUIȚI

ponta - italofoni 135204 – 03032015 –  Aflat la resedinta ambasadorului Italiei în România, premierul Victor Ponta a afirmat luni seara, ca ar propune o axa Roma-Washington, „pentru ca e la moda”, daca tot se schimba axa politicii externe romanesti cu includerea Berlinului in locul Londrei, aratand ca el prefera sa mearga mai intai la Roma si apoi in restul Europei.

„Daca se schimba axa Londra-Washington in Berlin-Washington, pentru ca e la moda, eu as propune sa facem Roma-Washington. Ca e Londra, Roma, Berlin…important e ca, in final, sa fim cu totii la Washington si Bucuresti prezenti. Cu siguranta, pentru mine intotdeauna e o placere sa merg intai in Italia, la Roma, si apoi in restul Europei”, a spus Ponta, potrivit ziare.com.

Afirmațiile premierului sunt o aluzie la postarea, din luna ianuarie, pe blogul personal, a lui Eduard Hellvig (acum director al SRI) privind includerea Berlinului in ecuatia securitatii euro-atlantice, ca prioritatea fundamentala a anului 2015, prin crearea axei Washington-Berlin-Bucuresti, in locul proiectiei anterioare, via Londra, lansata de fostul presedinte Traian Basescu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.