Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: O nouă ediţie a Galei Femeilor Rome

Bucureşti: O nouă ediţie a Galei Femeilor Rome

DISTRIBUIȚI

 135200 – 02032015La Palatul Parlamentului va fi organizată vineri, 6 martie 2015, începând cu orele 18.00, la cea de-a V-a ediție a Galei Femeilor Rome. Evenimentul este organizat de Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Socială, Asociaţia E-Romnja (Asociaţia pentru Promovarea Drepturilor Femeilor Rome) şi Asociaţia pentru Dezvoltare şi Incluziune Socială.

“Etichetele și fenomenul discriminării determină invizibilitatea multor femei rome care odată ce se implică în diferite activități profesionale, nu mai sunt identificate cu grupul etnic din care provin. Pot fi femei de afaceri, medici, profesoare, artiste, mediatoare, avocate, inginere, politiciene și cu toate acestea poti fi acuzate că nu muncesc sau se ocupă cu lucruri ilicite. Evenimentul este o luptă activă împotriva discriminării etnice, rasiale și de gen și o luptă împotriva etichetărilor la care sunt supuse femeile rome și minoritatea romă în România. Gala Femeilor Rome reprezintă totodată un moment de recunoaştere a curajului şi devotamentului femeilor rome care luptă pentru îmbunătățirea imaginii și a situației comunităților de romi din România. În ultimii patru ani, peste 70 de femei rome au fost premiate pentru realizări economice, sociale, educaţionale, politice și culturale. Acestea sunt modele de femei rome care trebuie privite de către societatea românească aşa cum sunt ele. Gala Femeilor Rome este, de asemenea, o oportunitate de promovare a tinerelor femei rome, active în viaţa publică. Cea de-a V-a ediție a Galei Femeilor Rome pregătește o serie de surprise destinate publicului larg, printre care și un recital de muzică a formației Mahala Rai Ban. Gala Femeilor Rome, lansată pentru prima dată în anul 2011 sub sloganul Priveşte-mă aşa cum sunt!, a promovat prin acțiunile sale peste 250 femei rome active în diferite sectoare de activitate”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Parteneri ai Galei Femeilor Rome sunt Departamentul pentru Relații Interetnice și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării România, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.