Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Omar Mahmoud, prins în Turcia, a fost predat Poliţiei Române

Bucureşti: Omar Mahmoud, prins în Turcia, a fost predat Poliţiei Române

DISTRIBUIȚI

135695 – 30032015 – În urma cooperării poliţieneşti cu autorităţile judiciare din Turcia, Omar Mahmoud – fratele lui Omar Hayssam – a fost adus în România şi se află în custodia Poliţiei Române. Acesta a fost introdus într-un Centru de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Române pe baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoare emise pe numele său, potrivit unui comunicat al IGPR.

Mahmoud, impreuna cu celalt frate al lui Omar Hayssam, Mukhles, au fost dati in urmarire, spre a fi incarcerati in urma condamnarii la cate cinci ani de inchisoare pentru ca l-au ajutat pe Omar Hayssam sa fuga din Romania, surse din Politie declarand, in octombrie, ca ei au plecat din tara inainte de verdict.

Potrivit surselor citate, Mukhles si Mahmoud Omar au fost dati in urmarire in seara zilei de 8 octombrie, dupa ce magistratii au emis mandatele de executare a pedepsei pe numele lor. Dupa ce au aplicat procedura si i-au cautat pe cei doi in Timisoara, unde se afla resedinta lui Mukhles, respectiv la adresa din Bucuresti a lui Mahmoud Omar, politistii i-au dat pe cei doi in urmarire.

Surse judiciare declarau atunci, ca tot pe data de 8 octombrie s-a solicitat Curtii de Apel Oradea emiterea unor mandate de urmarire internationala pe numele celor doi, deoarece exiata informatii potrivit carora acestia au pararit teritoriul Romaniei inainte ca instanta sa se pronunte.

Potrivit politistilor, exista date conform carora Mukhles ajunsese in toamna in Israel, in timp ce Mahmoud a iesit din tara la 3 octombrie, cu patru zile inainte sa fie condamnat, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.