Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: PSD Giurgiu: Şeful filialei şi şefa Organizaţiei de Femei, daţi pe...

Bucureşti: PSD Giurgiu: Şeful filialei şi şefa Organizaţiei de Femei, daţi pe mâna Parchetului

DISTRIBUIȚI

135696 – 30032015 – Agenția Națională de Integritate (ANI) anunţă că a constatat existența stării de incompatibilitate, precum și posibila săvârșire a infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, fals în declarații și uz de fals de Mirela Delea, director al Colegiului Național „Ion Maiorescu” Giurgiu.

Potrivit unui comunicat al ANI, Mirela Delea se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 martie 2013, întrucât deține, simultan cu funcția de director al Colegiului Național „Ion Maiorescu” Giurgiu, și funcția de președinte al Organizației Municipale de Femei a PSD Giurgiu.

Mirela Delea nu a respectat dispozițiile art. 257, alin. (4) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, potrivit cărora „directorul şi directorul adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar nu pot avea, pe perioada exercitării mandatului, funcţia de preşedinte sau vicepreşedinte în cadrul unui partid politic, la nivel local, judeţean sau naţional”.

De asemenea, întrucât Mirelea Delea a transmis ANI o adresă în care făcea trimitere la înscrisuri oficiale posibil falsificate (documente ce prezintă ștersături sau adăugiri evidente față de forma lor inițială), iar, în declarațiile de interese depuse în calitate de director al Colegiului Național „Ion Maiorescu” Giurgiu a menționat doar deținerea calității de membru PSD în scopul înlăturării posibilelor sancțiuni administrative care decurg din exercitarea simultană a funcțiilor de director al unei instituții de învățământ preuniversitar de stat și președinte în cadrul unui partid politic, au rezultat indicii privind săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în declarații, prevăzute în Codul Penal al României.

Totodată, au rezultat aspecte care constituie indicii de săvârșire a infracțiunii de fals în declarații și datorită adreselor înregistrate la PSD Giurgiu, transmise de către Niculae Bădălău (reședintele PSD Giurgiu), prin care acesta declara că Mirela Delea nu a exercitat funcția de președinte al Organizației Municipale de Femei a PSD Giurgiu.

Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Municipiului Giurgiu în vederea efectuării de cercetări cu privire la posibila săvârșire de către Mirelea Delea a infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în declarații.

De asemenea, ANI a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Municipiului Giurgiu și în cazul lui Niculae Bădălău (președintele PSD Giurgiu) în vederea efectuării de cercetări cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.