Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Sorin Oprescu, Cavaler al Legiunii de Onoare

Bucureşti: Sorin Oprescu, Cavaler al Legiunii de Onoare

DISTRIBUIȚI

135410 – 11032015  Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va primi insemnele de Cavaler al Ordinului Național al Legiunii de Onoare, cea mai înaltă distincţie civilă şi militară franceza, potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti.

Distinctia ii va fi oferita de catre reprezentantul guvernului francez, Jean-Marc Todeschini, secretar de stat (cu rang de ministru delegat) pentru Veterani și Memorie, care se va afla intr-o vizita oficiala la Bucuresti.

Ceremonia va avea loc, joi, 12 martie 2015, orele 18,00, la Ambasada Franței, în prezenţa ambasadorului François Saint-Paul.

Legiunea de Onoare (Légion d’Honneur) este cea mai înaltă distincţie civilă şi militară franceză, instituită în anul 1802 şi acordată neîntrerupt din 1804 până în prezent. Este o decoraţie care şi-a menţinut de-a lungul anilor o strălucită reputaţie.

Primarul general va efectua o vizită la Paris, la 26 martie a. c., la invitația omologului său Anne Hidalgo.  Vizita are loc cu ocazia reuniunii primarilor din capitalele europene, în cadrul pregătirilor pentru Conferința  „Paris Climat 2015”. Franța a fost numită oficial țară gazdă a celei de-a 21-a  Conferință a părților la Convenția-cadru a Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice (Paris Climat 2015), care va avea loc între 30 noiembrie și  11 decembrie. Întâlnirea dintre Sorin Oprescu și omologul sau francez se va axa și pe cooperarea bilaterală, mai ales în domeniul culturii și urbanismului, se maia arata in comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.