Acasă Externe Bulgaria: Oficiali anticorupţie de top din România, invitaţi în Bulgaria

Bulgaria: Oficiali anticorupţie de top din România, invitaţi în Bulgaria

DISTRIBUIȚI

Meglena Kuneva135411 – 11032015  Vicepremierul Meglena Kuneva, a anunțat marți că oficiali anti-corupție de top din România vor vizita Bulgaria in martie la invitația sa, potrivit Novinite. Horia Georgescu, președintele Agenției Naționale de Integritate (ANI) din România, va vizita Bulgaria la 24 și 25 martie. O săptămână mai târziu, Bulgaria va fi vizitat de către Laura Kovesi, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România.

Kuneva a declarat că Bulgaria se află într-un stadiu avansat în procesul de pregătire a strategiei anti-corupție și țara este gata să evalueze ceea ce nu a avut succes până acum. Viceprim-ministrul a adăugat că ar trebui să existe legislație pentru organismul anti-corupție propus, precum și criteriile și standardele pentru asigurarea responsabilității și monitorizării eficienței acestui organism.

Kuneva, care este lider al unuia din partidele care alcătuiesc Blocul Reformator (RB), și-a exprimat poziția fermă că Bulgaria trebuie să adere la spațiul Schengen. RB, partener de coaliție, insistă asupra creării unor structuri anticorupție pe modelul românesc, dar principalul partidul de guvernământ GERB nu și-a exprimat încă sprijinul. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.