Acasă Social Bulgaria – oprirea circulației rutiere prin tunelurile de pe tronsonul rutier Sofia...

Bulgaria – oprirea circulației rutiere prin tunelurile de pe tronsonul rutier Sofia – Ruse

DISTRIBUIȚI
foto:Wikipedia

170483 – 10112023 – Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Bulgaria pe ruta Sofia – Ruse că în perioada noiembrie 2023 – iulie 2024, circulația rutieră va fi oprită la trecerea prin tunelurile Topli Dol și Praveshki Hanove în scopul începerii activităților de reparație capitală și de modernizare a acestora.

Cele două tuneluri se află pe tronsonul rutier al autostrăzii Hemus, între km 39 și km 54, segment rutier important al rutei Sofia-Ruse.

Circulația va fi deviată și se va efectua, pe ambele sensuri, prin tunelurile de pe direcția opusă, dinspre Ruse către Sofia, cu impunerea strictă a unei limite de viteză de până la 50 km/h.

Astfel, există premise să se formeze aglomerări însemnate de autovehicule, să fie înregistrați timpi măriți de așteptare în cadrul coloanelor de mașini și/sau să fie impuse alte trasee rutiere ocolitoare de către autoritățile bulgare competente.

Șoferilor români li se recomandă să conducă preventiv, să respecte regimul de viteză aplicat tronsoanelor rutiere menționate – de până la 50km/h, să respecte în mod strict semnalizarea rutieră montată și indicațiile/semnalele autorităților de control aflate la fața locului și să își aleagă cu atenție itinerariul rutier corespunzător în momentul achiziționării taxelor de drum – TOLL. Aceștia trebuie să se informeze corect, să achiziționeze din timp vinietele electronice și să achite taxele de drum tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Bulgaria, în conformitate cu legislația în vigoare.

Informații suplimentare pot fi accesate astfel: cu privire la starea actuală a drumurilor – pe aplicația gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenției ”Infrastructura Rutieră” – www.api.bg și la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop; cu privire la e-vigneta și sistemul e-TOLL – pe site-ul www.bgtoll.bg; cu privire la situația circulației prin punctele de trecere a frontierei bulgare – pe site-ul www.mvr.bg; cu privire la situația zborurilor pe aeroportul din Sofia – www.sofia-airport.eu; cu privire la starea vremii – pe site-ul www.weather.bg; cu privire la regimul vamal, la intrarea în Bulgaria dinspre Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiții de călătorie în Bulgaria, titlul Reglementări vamale) și pe site-ul Agenției ”Vămi” din Bulgaria – www.customs.bg .

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web http://sofia.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.