Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Sute de dosare penale pentru furturi din infrastructura feroviară

Bucureşti: Sute de dosare penale pentru furturi din infrastructura feroviară

DISTRIBUIȚI

135509 – 16032015  – În zilele de 11 și 12 martie a.c., Direcţia de Poliţie Transporturi din IGPR a coordonat o acţiune, desfăşurată la nivel naţional, în sistem integrat, pentru prevenirea şi combaterea furturilor de piese componente din infrastructura feroviară. 

Pe parcursul celor două zile, 5.766 de poliţişti de la ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigare a criminalității economice şi transporturi au verificat 144 de trenuri şi 243 de stații de cale ferată și au efectuat 248 de controale de-a lungul liniei de cale ferată, potrivit unui comunicat al IGPR.

În urma acţiunii, au fost legitimate 10.373 de persoane, iar pentru 456 de persoane s-au întocmit dosare penale (7 pentru tâlhării, 21 pentru furt din buzunare, 118 pentru loviri şi alte violenţe, 54 pentru distrugere şi 256 pentru comiterea altor infracţiuni).

De asemenea, 50 de persoane fizice sunt cercetate pentru comiterea infracţiunii de furt şi infracţiuni conexe, de la acestea fiind recuperate 16.833 de kilograme de metale şi 52 de kilograme de cupru.

Totodată, poliţiştii au controlat şi 2.306 de societăţi comerciale ce desfăşoară activităţi de colectare/valorificare de deşeuri reciclabile feroase şi neferoase. În urma controalelor, au fost înregistrate 40 de dosare economice, au fost aplicate 38 de sancţiuni contravenţionale la Legea 38/2004 și au fost recuperate 34.164 de kg. de metale și 698 de kg. de cupru.

Acţiunea se înscrie în conceptul Railaction Day 24 Blue, un concept al Railpol (reţeaua forţelor de poliţie cu atribuţii în transporturile feroviare din ţările Uniunii Europene), ce constă în organizarea simultană, în toate ţările membre, pe durata unei singure zile, a unei acţiuni poliţieneşti în mediul feroviar, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.