Acasă Externe SUA: Simona Halep a câştigat turneul de la Indian Wells

SUA: Simona Halep a câştigat turneul de la Indian Wells

DISTRIBUIȚI

135700 – 23032015 – Simona Halep a castigat, duminica seara, turneul WTA de la Indian Wells, dupa un meci dramatic impotriva Jelenei Janjovici. Simona s-a impus in trei seturi – 2-6, 7-5, 6-4, dupa doua ore si 38 de minute. A fost cea de-a unsprezecea si cea mai importanta victorie pentru ea din circuitul profesionist.

Calificata in finala fara sa joce in semifinale, dupa abandonul Serenei Williams, sportiva romanca a inceput slab partida, iar primul set a fost dominat  si castigat de sarboaica Jelena Jankovici in varsta de 30 de ani.

Simona a fost condusa si in setul doi, dar a reusit sa castige cu 7-5 si sa intoarca soarta meciului si intr-un moment in care Jelena Jankovic parea ca va fi invingatoarea.

Ambele jucatoare s-au deplasat foarte mult pe teren si au incercat mereu sa fie agresive, in ciuda caldurii din California. Simona a ratat in setul decisiv sansa de a incheia meciul cu serviciul, ridicand si mai mult nivelul de dramatism al jocului, insa s-a impus pe serviciul sarboaicei.

Simona, la ceremonia de premiere:

„Felicitari Jelena, ai fost incredibila…Sunt foarte bucuroasa ca am putut castiga astazi. As vrea sa multumesc tuturor celor care au facut acest turneu posibil… Multumesc romanilor care au venit azi sa ma sustina, cu atat mai puternica victoria. Echipei mele, Victor, Teo, si bineinteles Darren, nu esti aici dar stiu ca ma auzi. Dlui Tiriac pentru sustinere”, a spus Simona Haleop la ceremonia de premiere

Simona a primit 1000 de puncte WTA si va trece in fruntea clasamentului WTA Race (pentru Turneul Campioanelor). De asemenea, pentru Victoria de la Indian Wells, simona primeste un cec de 900.000 dolari.

Pentru Simona este prima victorie in cadrul unui turneu de categorie Premier Mandatory, practic categoria imediat inferioara dupa Grand Slamuri si Turneul Campioanelor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.