Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Darius Vâlcov rămâne în arest

Bucureşti: Darius Vâlcov rămâne în arest

DISTRIBUIȚI

135929 – 08042015 –  Darius Valcov ramane in arrest preventive dupa ce Inalta Curte a respins, marti seara, cererea fostului ministru al Finantelor Darius Valcov de inlocuire a arestului preventiv cu o masura mai blanda, dar si cea de-a doua solicitare a DNA de arestare preventiva a fostului demnitar, acuzat de aceasta data, pe langa trafic de influenta, si de operatiuni financiare incompatibile cu functiile sale.

Procurorii au cerut ICCJ arestarea lui Valcov si pentru folosirea informatiilor obtinute ca primar, senator si ministru, pentru sprijinirea unor firme pe care le controla prin interpusi. Darius Valcov ar fi primit in schimb bani, lingori de aur si tablouri.

Darius Valcov a demisionat din functia de senator, potrivit avocatei sale Lucia Furtuna, marti, dupa ce DNA a emis o a doua solicitare de arestare pe numele sau. Totusi, reprezentantii Senatului sustin ca la cabinetul lui Calin Popescu Tariceanu nu a ajuns niciun document in acest sens.

Darius Valcov, prin avocatii sai, a depus luni o solicitare de inlocuire a arestului preventiv cu masura cercetarii in arest la domiciliu sau sub control judiciar. In urma repartizarii aleatorii, judecarea cererii lui Valcov a fost repartizata pentru ziua de marti.

Saptamana trecuta, Darius Valcov a fost arestat preventiv pentru 23 de zile, pana pe data de 24 aprilie 2015, fiind acuzat de trafic de influenta si de luare de mita in valoare de doua milioane de euro, pe vremea cand era primar al Slatinei. La calculul numarului de zile de arest preventiv judecatorii au avut in vedere si cele 7 zile in care acesta s-a aflat in arest la domiciliu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.