Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Deputații consolidează sprijinul acordat romanilor de pretutindeni

București: Deputații consolidează sprijinul acordat romanilor de pretutindeni

DISTRIBUIȚI

136279 – 23042015 –  Proiectul de lege pentru modificarea Legii privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni a fost adoptat de Plenul Camerei Deputatilor, camera decizionala, desi a fost respinsa de Senat la 25 februarie 2015, urmand sa mearga pentru promulgare la Președintele României, Klaus Johannis.

Coinitiator fiind al acestei propuneri legislative, am sustinut adoptarea ei, intrucat Legea 299/2007 privind sprijinul acordat romanilor de pretutindeni, avea nevoie de cateva modificari pentru a consolida relatiile cu romanii de pretutindeni. In acest scop, anual, se va organiza sub egida Parlamentului Romaniei, in tara sau in strainatate, Congresul Romanilor de Pretutindeni, susține deputatul Ovidiu Iane.

Potrivit deputatultui, convocarea Congresului Romanilor de Pretutindeni se va realiza de catre birourile permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului, in colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, prin D.P.R.R.P., costurile organizatorice fiind asigurate de catre Ministerul Afacerilor Externe din bugetul D.P.R.R.P.

“Organele de conducere vor fi desemnate cu ocazia primei reuniuni cand se va elabora si regulamentul de functionare. Consiliul Romanilor de Pretutindeni va fi obligat sa furnizeze informatii, analize si propuneri comisiilor de specialitate din cadrul Parlamentului Romaniei, D.P.R.R.P.-ului din cadrul M.A.E., precum si celorlalte institutii guvernamentale competente”, mai precizează Ovidiu Iane.

Deputatul subliniază că prin aceasta propunere legislativa se instituie “Ziua Romanilor de Pretutindeni”, care se va sarbatori in fiecare an in ultima Duminica din luna Mai. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.