Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Dâmbovița: CJ Dâmbovița înfrățit cu Raionul Ialoveni din Rep. Moldova

Dâmbovița: CJ Dâmbovița înfrățit cu Raionul Ialoveni din Rep. Moldova

DISTRIBUIȚI

 136280– 23042015 –  Consiliul Judeţean Dâmboviţa se va înfrăţi cu Raionul Ialoveni din Rep. Moldova, un parteneriat care va viza oportunităţi de cooperare în domeniul economic, social, administrativ, cultural şi educaţional urmând să fie semnat în luna mai. Consilierii judeţeni din Dâmboviţa au aprobat, în şedinţa de miercuri, înfrăţirea cu Raionul Ialoveni din Rep. Moldova.

”Preşedintele Consiliului Raional Ialoveni din Republica Moldova a transmis Preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa o scrisoare de intenţie prin care îşi arăta disponibilitatea ca Raionul Ialoveni din Republica Moldova să se înfrăţească cu Judeţul Dâmboviţa din România şi să colaboreze în vederea creării unor oportunităţi de cooperare în domeniul economic, social, administrativ, cultural şi educaţional (…). Înţelegerea de cooperare şi înfrăţire între Judeţul Dâmboviţa din România şi Raionul Ialoveni din Republica Moldova a fost avizată favorabil de către Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”, se arată în expunerea de motive a hotărârii.

O delegaţie din care vor face parte preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, administratorul public al judeţului, Alexandru Oprea, precum şi trei consilieri judeţeni vor merge la Ialoveni în 15 mai.

”Preşedintele Consiliului Raional de la Ialoveni, domnul Iulian Popescu, este absolvent al Universităţii Valahia din Târgovişte şi ne cunoaşte mai bine. E un argument că de asta a venit aici (…). De ce mergem pe data de 15 mai? Ei au vrut să dea un caracter festiv, la o activitate pe care o au acolo: topul personalităţilor raionului respectiv, vor să facă şi o şedinţă de consiliu local. Ne-au invitat să mergem şi am acceptat această invitaţie”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Consilierii judeţeni din Dâmboviţa l-au împuternicit, totodată, pe preşedintele instituţiei, Adrian Ţuţuianu, să semneze protocolul. Consiliul Judeţean Dâmboviţa mai este înfrăţit şi cu Raionul Ştefan Vodă din Rep. Moldova, notează Administratie.ro – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.