Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: DNA cere arestarea lui Darius Vâlcov în al doilea dosar

Bucureşti: DNA cere arestarea lui Darius Vâlcov în al doilea dosar

DISTRIBUIȚI

135905 – 07042015 –   Procurorii DNA au propus marţi arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a senatorului Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina (Olt) şi fost ministru al Finanţelor, pentru efectuarea de operațiuni financiare (comerț), incompatibile cu funcțiile publice.

Arestrea preventivă a fost propusă de procurori ca urmare a încuviinţării din partea Senatului a cererii de arestare preventivă a lui Darius Vâlcov pentru suspiciunea de săvârșire a infracțiunii, prin prisma calităților deținute de el de-a lungul timpului, de primar al municipiului Slatina, senator și ministru.

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă a rezultat că, din 2011 și până în prezent, Darius Vâlcov a efectuat, prin interpuși, operațiuni financiare sau acte de comerț folosind informații pe care le-a aflat datorita functiei publice in care se afla.

Bunurile dobandite in aceasta perioada au fost depozitat într-un seif, lăsat spre păstrare unei persoane apropiate, acesta conținând: 90.000 dolari, 1.323.850 lei, trei lingouri de aur (în total 3 kilograme), un tablou cu ramă aurie, inscripționat Renoir, un tablou inscripționat Jean Cocteau, o pictură pe lemn, inscripționat Aurel Acasandrei.

Ulterior, la perchezițiile domiciliare, s-au identificat 101 tablouri, despre care există indicii că ar fi fost achiziționate, prin interpuși, de Vâlcov, cu banii presupus obținuți din comiterea infracțiunilor pentru care se efectuează cercetări, în această cauză. Pe tablouri figurează semnătura unor pictori celebri cum ar fi Pablo Picasso (două gravuri și un desen în cărbune), Andy Warhol, Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian, Gheorghe Petraşcu, Constantin Piliuţă, Corneliu Baba, Horia Bernea, Octav Băncilă etc.

În aceeași cauză, procurorii au propus prelungirea măsurii preventive a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14 aprilie 2015 și până la 13 mai 2015, inclusiv, a lui Mirel Florin Prina, primar al municipiului Slatina (în prezent suspendat), pentru complicitate la trafic de influență, şi înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14 aprilie 2015 și până la 13 mai 2015, inclusiv, a lui Lucian Petruţ Şuşală, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la trafic de influență, evaziune fiscală și spălare de bani.

Anterior, la cererea procurorilor, Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus față de Darius Vâlcov arestarea preventivă pentru 23 de zile, de la data de 2 aprilie 2015 până la 24 aprilie 2015 inclusiv, pentru trafic de influență. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.