Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Grevă: Administraţia publică întrerupe activitatea joi

Bucureşti: Grevă: Administraţia publică întrerupe activitatea joi

DISTRIBUIȚI

136426 – 29042015 – Federaţia Naţională a Sindicatelor din Adminsitraţie (FNSA), afiliată la CNS Cartel Alfa, va întrerupe activitatea timp de o zi în instituţiile din administraţia publică locală, în data de 30 aprilie 2015, ca urmare a faptului că “niciuna din solicitările sale nu au fost soluţionate în mod favorabil de către angajator”, potrivit unui comunicat al CNS Cartel Alfa.

Principalele revendicări sunt: reglementarea şi liberalizarea acordării, începând cu anul 2015, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii; creşteri salariale pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, se arată în comunicat.

“Atitudinea indiferentă a factorilor de decizie guvernamentali care au simulat dialogul social în relaţia cu reprezentanţii sindicali şi care nu au dorit să soluţioneze nici măcar revendicarile care presupuneau costuri minore, a impins oamenii, funcţionari publici sau personal contractual, la această forma extremă de protest care subliniază disperarea lor”, a declarat Bogdan Hossu, preşedinte CNS Cartel Alfa. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.