Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfov: Fostul primar Apostol Muşat, în conflict de interese administrativ şi penal

Ilfov: Fostul primar Apostol Muşat, în conflict de interese administrativ şi penal

DISTRIBUIȚI

136427 – 29042015 – Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat existenta conflictului de interese de natura administrativa si penala in cazul lui Aposol Musat, fost primar al comunei Snagov, judeţul Ilfov, care ar fi semnat ordine de plata catre doua firme (unde fiul, respectiv nora sa, erau asociati) in valoare de circa 4,2 milioane lei.

În ceea ce priveşte conflictul de interese administrativ, Apostol Musat, in exercitarea atributiilor de primar, a semnat 63 ordine de plata in beneficiul S.C. „Bogdan Euro Trade” S.R.L. (societate comerciala in cadrul careia fiul sau detine calitea de asociat si functia de  administrator) si trei ordine de plata in beneficiul S.C. „Monik Consulting” S.R.L. (societate comerciala in cadrul careia nora sa a detinut calitatea de asociat si administrator, iar fiul sau detine calitatea de asociat incepand cu data de 6 mai 2011), prin care s-a produs un folos material pentru sine ori pentru fiul sau, in valoare totala de 1.845.841,76 lei. Apostol Musat a incalcat, astfel, dispozitiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit ANI.

În ceea ce priveşte conflictul de interese penal, Apostol Musat, in exercitarea atributiilor de serviciu, a semnat 26 ordine de plata in beneficiul S.C. „Monik Consulting” S.R.L. si un numar de 63 ordine de plata in beneficiul S.C. „Bogdan Euro Trade” S.R.L., prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial atat pentru sine, cat si pentru fiul ori nora sa, in valoare totala de 2.343.039,76 lei. Avand in vedere acestea, ANI a sesizat si Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea, judetul Ilfov, in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea de catre Apostol Musat a infractiunii de conflict de interese. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.