Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Liberalul Marius Popa sare în apărarea firmelor

Bucureşti: Liberalul Marius Popa sare în apărarea firmelor

DISTRIBUIȚI

135792 – 02042015 –  Deputatul liberal Marius Popa a interpelat Ministerul de Finanțe, atrăgând atenția asupra posibilelor abuzuri la care pot fi supuși agenții economici. Parlamentarul susţine că prin Ordonanţa de urgenţă Nr. 91 din decembrie 2014 pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal, se comite un abuz.

Potrivit deputatului liberal, „închiderea unităţii fără posibilitatea agentului economic de a se apăra în justiţie constituie o formă prin care acesta este împiedicat să beneficieze de concursul justiţiei pentru oprirea unor posibile abuzuri care i-ar putea distruge afacerea. De asemenea, „prevederea poate avea consecinţe neplăcute pentru bugetul statului  pentru că, în condiţiile în care agentul economic care se adresează justiţiei câştigă, statul ar trebui să-l despăgubească nu numai pentru pierderea profitului din perioada în care unitatea a fost închisă, ci şi pentru alte consecinţe generate de această închidere (pierdere contracte, clienţi etc.)”.

Având în vedere aceste argumente, deputatul Octavian Popa solicită Guvernului, prin intermediul unei interpelări adresate Ministerului Finanțelor Publice, să analizeze prevederea prin care activitatea operatorilor economici poate fi blocată fără a se apăra în instanță şi s-o elimine din textul acestei ordonanţe. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.