Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Petre Roman vrea din nou deputat

Bucureşti: Petre Roman vrea din nou deputat

DISTRIBUIȚI

135793 – 02042015 –  Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a trimis, miercuri, Comisiei juridice, solicitarea fostului deputat Petre Roman privind restabilirea calităţii sale de parlamentar. Petre Roman motivează că solicitarea privind încetarea mandatului său de deputat din cauză că nu ar fi contestat raportul ANI privind incompatibilitatea sa este „lipsită de temei de fapt şi de drept”.

„Prin Decizia Curţii de Apel Bucureşti nr.2704 din 12 martie 2015, semnată de către preşedinte judecător Lia Savonea, am fost citat pentru primul termen de judecată, în data de 5 mai a.c., în calitate de reclamant, în proces cu ANI, în calitate de pârât, în contestarea raportului ANI privind eventuala mea incompatibilitate cu funcţia de deputat. În consecinţa acestei situaţii, vă solicit să luaţi act de restabilirea calităţii mele de deputat, cererea ANI privind încetarea mandatului meu de deputat, din motivul că nu aş fi contestat raportul ANI privind incompatibilitatea mea, fiind lipsită de temei de fapt şi de drept”, precizează Roman, într-o scrisoare trimisă Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

Deputatul liberal Petre Roman declara, în februarie, că a făcut toate contestările necesare la raportul ANI prin care a fost declarat incompatibil, potrivit Știripesurse.ro

„Ar fi trebuit să avem în faţă decizia definitivă a justiţiei prin care se constată incompatibilitatea mea. Nu o avem pentru simplu motiv că nu există. Să ne arate cineva această decizie din justiţie. Nu există. Evident că am făcut toate contestările pe linie, domnul preşedinte a zis că ANI a trimis adresa pe 13 ianuarie, pe 16 ianuarie s-a întregistrat la Curtea de Apel Bucureşti, secţia 8, am certificatul de grefă, care spune contestaţia domnului Petre Roman e pe rol la Curtea de Apel, urmând a se fixa termenele de judecată. Ce fel de absurditate trăim? Adică constatăm că încetează un mandat de parlamentar care nu a fost contestat şi avem certificatul de grefă de la Curtea de Apel care spune exact contrariul”, a spus Roman, în plen.

La 9 februarie a.c., plenul Camerei Deputaţilor a luat act de încetarea mandatului deputatului liberal Petre Roman şi a votat vacantarea locului de deputat al acestuia cu 200 voturi pentru, 11 împotrivă şi 21 de abţineri. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.