Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ministerul Educatiei a lansat licitația pentru achiziția de manuale școlare

București: Ministerul Educatiei a lansat licitația pentru achiziția de manuale școlare

DISTRIBUIȚI

 136283– 23042015 –  Ministerul Educatiei a lansat, pe 23 aprilie, licitatia deschisa pentru achizitia de manuale scolare pentru clasa I, clasa a II-a si clasa a III-a. Contractul are o valoare estimata fara TVA de peste 36,5 milioane lei, la licitatie pot fi desemnati castigatori maximum 3 agenti economici, iar acordul-cadru are o durata de 4 ani.

Licitatia a fost lansata chiar mai tarziu decat cea de anul trecut, care a avut ca obiect manualele de clasele a II-a si I si care a fost finalizata mult dupa inceperea anului scolar, ceea ce a facut ca septembrie 2014 sa fie primul inceput de scoala in care elevii din primele clase nu au avut niciun manual pe banca.

Autoritatea contractanta este Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), institutie aflata in subordinea Ministerului Educatiei, care a gestionat si licitatia de anul trecut. Documentatia de licitatie prevede ca este vorba despre un contract de furnizare si cumparare de manuale, iar locul principal de livrare este reprezentat de inspectoratele scolare judetene, notează Hotnews.

Manualul scolar trebuie sa respecte programa scolara si sa fie realizat in urmatoarele forme:  varianta tiparita și varianta digitala.

Documentatia de pe SEAP prevede ca manualul scolar, in varianta tiparita, este insotit de varianta digitala, care trebuie sa fie in conformitate cu specificatiile tehnice din caietul de sarcini.

Manualele pentru clasa I se vor achizitiona in fiecare an in numar egal cu numarul de elevi inscrisi, in timp ce manualele pentru clasa a II-a si clasa a III-a vor fi transmisibile si se vor reinnoi in stocuri cuprinse intre (10-20)% din numarul total al elevilor inscrisi. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.