Acasă Stiri Locale Bucuresti-Ilfov București: PNL merge pe ”anticipate”

București: PNL merge pe ”anticipate”

DISTRIBUIȚI

135862 – 06042015 – PNL va renunța la preluarea guvernării prin schimbarea majorității parlamentare, având în vedere că UNPR, prin vocea lui Gabriel Oprea, a spus clar că nu pleacă de la guvernare și că susține în continuare Guvernul Ponta. ”Cred că va fi din ce în ce mai greu”, a spus secretarul general al partidului, Marian Petrache.

Petrache 2015 anticipate PNLPNL se gândește însă la alegeri anticipate, curentul acesta prinzând tot mai mult contur în interiorul formațiunii.

Petrache a vorbit, la Digi 24, și despre temele pentru care președintele Iohannis caută consens la următoarele consultări cu partidele politice, de după vacanța de Paști – Sănătatea și Educația. Marian Petrache a mai spus că sunt două poziționări clare în politica românească în ceea ce privește justiția: de acord cu toate cererile justiției făcute în Parlament și împotriva acestor cereri. Acest lucru i-ar face reticenți pe liberali în formarea unei majorități parlamentare cu alte partide sau cu alți parlamentari. ”Motiv pentru care e greu să mai faci astăzi o majoritate parlamentară, în aceste condiții. De fapt, în PNL au fost două curente, după alegerile prezidenţiale. Un curent care acum a început să se întărească, acela care cerea alegeri anticipate pentru că era firesc să se întâmple așa. În toată lumea civilizată, după un eșec aveau loc și alegeri parlamentare. Și al doilea curent, acesta de a prelua guvernarea foarte rapid, printr-o schimbare a majorității parlamentare. Cred că va fi din ce în ce mai greu să facem această majoritate parlamentară”, a spus  Petrache.

Întrebat care ar fi fost câștigul pe termen mediu și lung al PNL pentru o alianță cu gruparea Mircea Geoană – Marian Vanghelie, acesta a răspuns: ”Președintele a câștigat alegerile cu un program. Îi va fi foarte greu, dacă nu imposibil, să-și pună în aplicare programul cu un alt partid aflat la guvernare în afara PNL-ului”.

În privința unei alianțe PNL – UNPR, Marian Petrache a spus că „orice partid își dorește să ajungă la guvernare, de data aceasta – pe lângă programul nostru – este și ceea ce a promis președintele României în campania electorală”. ”Bănuiesc că de-aia ne și cheamă din nou la consultări după vacanța de Paști”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.