Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Radu Boroianu este noul preşedinte al ICR

Bucureşti: Radu Boroianu este noul preşedinte al ICR

DISTRIBUIȚI

136405 – 29042015 –  Plenul Senatului a votat, marţi, pentru numirea lui Radu Boroianu, propunerea PSD, în postul de preşedinte al Institutului Cultural Român (ICR). Radu Boroianu a primit 64 de voturi „pentru” şi 49 „împotrivă”. Iulian Tănase, propunerea PNL, pentru şefia Institutului Cultural Român, a primit 49 de voturi „pentru” şi 64 împotrivă „împotrivă”.

Votul a fost secret, prin buletine de vot. Din cei 168 de senatori prezenţi au votat 117, iar patru buletine de vot au fost anulate.

Anterior, cei doi primiseră aviz favorabil, marţi, în comisiile de Cultură şi de Politică Externă din Senatul României.

Totodată, plenul Senatului a luat act de demisia lui Lilian Zamfiroiu din funcţia de preşedinte al ICR.

Vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu i-a mulţumit lui Zamfiroiu pentru activitatea în fruntea instituţiei şi a precizat că acesta urmează „să primească alte însărcinări”.

Surse parlamentare au precizat recent că Lilian Zamfiroiu ar urma să fie numit ambasador la Vatican.

Radu Boroianu (72 de ani), desemnat marti de Senat in functia de presedinte al Institutului Cultural Roman, este ultimul descendent a doua ramuri din vechile familii romanesti, Boroianu si Burillianu (Burileanu), potrivit Wikipedia. Radu Boroianu este administrator al unei galerii de arta, European Art Gallery, si este unul dintre fondatorii casei de licitatii Artmark. Boroianu a intrat in politica inca de la inceputul anilor ’90, ca membru PNL, fiind pe rand secretar de stat in Ministerul Culturii, senator, ambasador in Elvetia (numit de Emil Constantinescu) si ministru delegat. In prezent este vicepresedinte al Partidului Liberal Reformator, condus de Calin Popescu Tariceanu si desprins din PNL. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.