Acasă Externe București: Senatorul Viorel Badea la Fântâna Albă: Este datoria noastră morală să...

București: Senatorul Viorel Badea la Fântâna Albă: Este datoria noastră morală să comemorăm martirii români

DISTRIBUIȚI

135797 – 02042015 –  La 74 de ani de la unul dintre cele mai mari sacrificii cunoscute de poporul român, senatorul Viorel Badea, vicepreședintele Comisiei românilor de pretutindeni, a participat, pe 1 aprilie, la Fântâna Albă, la slujba de pomenire a celor aproximativ 3.000 de martiri români ucişi de grănicerii sovietici.

Slujba de pomenire a fost oficiată la monumentele comemorative din pădurea Varniţa, de către Arhimandritul Melchisedec Velnic, stareţul Mănăstirii Putna, împreună cu un sobor de preoți.

În cadrul acestei manifestări, senatorul Viorel Badea a ținut o alocuțiune de cinstire a martirilor români căzuți la Fântâna Albă și a făcut un apel către guvernele celor două state vecine, România și Ucraina, să acorde atenția cuvenită acestui moment istoric prin construirea unui memorial reprezentativ și introducerea acestui episod în manualele de istorie din cele două state.

Consider că este datoria noastră morală să comemorăm martirii români care au plătit cu jertfa supremă, la Fântâna Albă, pentru demnitatea neamului românesc și trebuie să facem în aşa fel încât generaţiile tinere să cunoască astfel de evenimente, pentru că astfel de episoade, prin jertfa lor ne zidesc nouă identitatea naţională.”, a afirmat senatorul Viorel Badea.

Totodată, senatorul a purtat discuții cu autoritățile locale prezente la eveniment și a lansat o invitație oficială lui Grigore Timiș, deputat de etnie română în Rada Supremă a Ucrainei să efectueze o vizită în România, cu scopul de a se apropia mai mult față de cultura și tradițiile românești, precum și de a aprofunda dialogul politic, în vederea unei mai bune cooperări şi menținerii unui parteneriat strâns în beneficiul etnicilor români din Ucraina. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.