Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Traseul Gara de Nord – Aeroportul Otopeni marcat de metrou și...

București: Traseul Gara de Nord – Aeroportul Otopeni marcat de metrou și cale ferată până în 2020

DISTRIBUIȚI

135900 – 07042015 –  Ministerul Transporturilor doreşte să lege Otopeniul de Capitală cu metrou şi cale ferată până în 2020. Dacă valoarea investiției în primul proiect depășește un miliard de euro, trenul de suprafaţă Gara de Nord – Aeroport ar putea costa de opt ori mai puţin.

Aici nu avem nevoie nici de exproprieri, pentru că reţeaua există deja. Este vorba doar de cei 700 de metri unde trebuie construit”, spune Mariana Ioniţă, directorul de strategii al CFR Călători, citat de digi24.ro.

Cei 14 kilometri dintre Gara de Nord şi Mogoşoaia au doar nevoie de reparaţii, pentru ca viteza medie să o depăşească pe cea actuală, de 40 de km pe oră. Mai departe trebuie dublată linia existentă, construiţi alţi 700 de metri de şină şi un tunel de aproape 2,3 km care să coboare calea ferată sub DN1 şi aeroport.

Trenurile vor putea circula cu o viteză medie de 80 de kilometri la oră, ceea ce înseamnă că o călătorie din Gara de Nord şi până la Aeroportul Otopeni va dura 20-23 de minute.

Proiectul căii ferate Bucureşti Nord – Aeroportul Otopeni a fost realizat în 2008, iar acum trebuie doar reactualizat.

In 2009, a fost inaugurata linia Gara de Nord-Mogosoaia-Balotesti. De la Balotesti, trasportul la Aeroport continua cu un microbuz. Au fost puse la dispozitia calatorilor 36 de curse (18 dus-intors) Sageata Albastra cu 110 locuri fiecare care circulau de la 5 dimineata pana la miezul noptii. Linia a fost insa inchisa la scurt timp din cauza pierderilor masive raportate.   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.