Acasă Externe Grecia: Alexis Tsipras: Sancțiunile împotriva Rusiei, un drum care duce spre nicăieri

Grecia: Alexis Tsipras: Sancțiunile împotriva Rusiei, un drum care duce spre nicăieri

DISTRIBUIȚI

 135899 – 07042015 –  Grecia nu este de acord cu sancțiunile Occidentului împotriva Rusiei pentru că aceasta ar fi ”un drum spre nicăieri”. Noua arhitectură a securității din Europa trebuie să includă Rusia, crede premierul grec Alexis Tsipras.

Cred că acesta este un drum care duce spre nicăieri. Sunt adeptul punctului de vedere conform căruia este necesar dialogul, diplomația, este necesar să se ia loc la masa negocierilor și să se găsească soluții la marile probleme. Noua arhitectură a securității din Europa trebuie să includă Rusia”, a declarat Alexis Tsipras, citat de Curierul Național.

Tsipras constată că în ultimii ani relațiile dintre Grecia și Rusia au fost puternic afectate, dat fiind că precedentele guverne de la Atena ”nu au făcut ceea ce puteau face pentru a evita această politică a sancțiunilor lipsită de sens, determinată de situația din Ucraina”.

Rezultatul a fost embargoul (rusesc) inclusiv asupra produselor agroalimentare grecești, ceea ce a prejudiciat major economia Greciei”, subliniază șeful guvernului de la Atena.

Cred că trebuie să depunem toate eforturile pentru a pune capăt tensiunii din Ucraina”, a adăugat premierul Greciei.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.