Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Vicepreşedintele Comisiei Europene: Reducerea TVA va avea un efect negativ fiscal...

Bucureşti: Vicepreşedintele Comisiei Europene: Reducerea TVA va avea un efect negativ fiscal substanțial”

DISTRIBUIȚI

Victor Ponta - Valdis Dombrovskis135950 – 08042015 – Valdis Dombrovskis, vicepreședintele Comisiei Europene a declarat miercuri, la București, că există îngrijorări la Bruxelles legate de planurile Guvernului României din noul Cod Fiscal, scrie Euractiv.ro.

„Am comunicat prim-ministrului o serie de îngrijorări legate de planurile Guvernului pentru noul Cod Fiscal prin care se vor reduce substanțial ratele de TVA, care, potrivit estimărilor Comisiei Europene, ar urma să aibă un efect negativ fiscal substanțial”, a declarat Dombrovskis într-o conferință de presă comună cu premierul Victor Ponta și ministrul Muncii, Rovana Plumb.

“In plus, această propunere nu este în linie cu recomandările generale ale Comisiei Europene în privința politicilor fiscale pentru care, în general, recomandăm să se micșoreze presiunea pe impozitarea muncii în special cea salariile mici, către baze de impozitare care afectează mai puțin creșterea economică, inclusiv consumul”, a adaugat Valdis Dombrovskis.

În orice caz, a subliniat acesta, Comisia este dispusă la discuții detaliate cu Guvernul Românie, pentru a identifica măsuri compensatorii și a găsi cea mai bună variantă pentru a asigura finanțe publice sustenabile în România. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.