Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Dacian Cioloş, audiat la Parchetul General

Dacian Cioloş, audiat la Parchetul General

DISTRIBUIȚI

135949 – 08042015 – Fostul comisar european pentru Agricultura Dacian Ciolos a fost audiat, miercuri dimineata, la Parchetul General.  Dacian Ciolos a iesit de la audieri, fara a da declaratii. Fostul comisar european pentru Agricultura s-a limitat doar sa confirme ca a fost chemat in calitate de martor.

Potrivit Antena 3, Dacian Ciolos, este acuzat de abuz in serviciu, pe numele sau fiind depusa o plangere penala.

Faptele pentru care este acuzat Dacian Ciolos s-ar fi produs cand acesta era ministru al Agriculturii, fiind vorba despre constituirea ministerului ca parte civila in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare, in anul 2008.

In acest caz, s-a inceput urmarirea penala in rem.

Plangerea impotriva lui Dacian Ciolos a fost formulata de unul dintre inculpatii din dosarul ICA, Jean-Catalin Sandu, fostul vicepresedinte AVAS.

Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare, pe 8 august 2014, in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). In acest dosar, Jean-Catalin Sandu a fost condamnat la sase ani de inchisoare.

Cu cateva zile inainte de sentinta finala in acest dosar, judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au respins audirea mai multor martori – printre care Traian Basescu, Ilie Sarbu si Dacian Ciolos, in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare.

Cererea de audiere a lui Dacian Ciolos fusese depusa de Gheorghita Mateut, avocatul lui Dan Voiculescu. Potrivit acestuia, Ciolos, pe vremea cand acesta era ministru, a permis ca Ministerul Agriculturii „sa se constituie parte civila in mod ilegal”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.