Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ziua Românilor de Pretutindeni se mută în ultima duminică din mai

Bucureşti: Ziua Românilor de Pretutindeni se mută în ultima duminică din mai

DISTRIBUIȚI

136318 – 24042015 –  Ziua Românilor de Pretutindeni va fi sărbătorită în fiecare ultimă duminică a lunii mai, dacă președintele Klaus Iohannis va promulga modificarea legislative adoptată de Camera Deputaților pe această temă, transmite www.timpromanesc.ro. Mutarea datei în care se sărbătorește Ziua Românilor de Pretutindeni din 30 noiembrie în ultima duminică a lunii mai s-a făcut la cererea comunităților de români din afara granițelor, care au atras atenția în mod repetat că această sărbătoare coincide cu sf. Andrei, cu doar o zi înainte de Ziua Națională a României, ceea ce face să nu primească întotdeauna atenția cuvenită.

Camera Deputaţilor a aprobat modificarea nr. 299/2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, iniţiată anul trecut de Aurelian Mihai, deputat PNL pentru diaspora, cu sprijinul a 42 de deputaţi şi senatori.

„La solicitările repetate ale comunităților de romani din afara granițelor statului român, aducem o modificare cu privire la sărbătorirea în fiecare an a Zilei Românilor de Pretutindeni. Proximitatea sărbătorii naționale de la 1 decembrie, cât și faptul că sărbătoarea anului este dublată de o sărbătoare religioasă deosebit de importantă, precum și de faptul că se celebrează actualmente în timpul Postului Crăciunului, perioadă dedicată mai mult rugăciunii, dorim ca să fie sărbătorită în ultima duminică a lunii mai, lună în care sunt incluse mai multe sărbători ale familiei, Ziua Mamei, Ziua Tatălui, Ziua Europei, Ziua Independenței de Stat etc. Considerăm așadar perioada de celebrare a Zilei Românilor de Pretutindeni ca fiind una propice activităților culturale, organizării de spectacole și alte acțiunii proprii dedicate românilor care au ales să trăiască în afara granițelor tarii!”, se arată în expunerea de motive a iniţiativei legislative. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.