Acasă Politic Pregătiri pentru Ziua Românilor de Pretutindeni

Pregătiri pentru Ziua Românilor de Pretutindeni

DISTRIBUIȚI

171736 – 04042024 –  Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) va organiza în perioada 24-26 mai, la București, evenimentele dedicate Zilei Românilor de Pretutindeni.

Românii de pretutindeni interesați să participe la activități trebuie să își creeze un cont în aplicația dedicată evenimentului și să își anunțe intenția de participare până în data de 6 mai.

 Completarea formularului de înscriere, fără verificarea și validarea acestuia de către DRP, nu presupune participarea automată la evenimente.

Participarea la eveniment se poate face doar în baza invitației nominale, care oferă acces la evenimente doar persoanei care s-a înscris.

Cheltuielile privind cazarea, masa și accesul la activitățile din program, în perioada desfășurării evenimentelor (24-26 mai 2024), vor fi asigurate de organizatori.

Cheltuielile privind transportul din țara de reședință la București și retur vor fi suportate de participanți.

„Ziua Românilor de Pretutindeni” este sărbătorită în fiecare an în ultima duminică din luna mai, potrivit Legii 101/2015, care reglementează drepturile persoanelor ce își asumă în mod liber identitatea culturală română – persoanele de origine română și cele aparținând filonului lingvistic și cultural românesc, din afara frontierelor României, având ca scop păstrarea, afirmarea și promovarea identității lor culturale, etnice, lingvistice și religioase.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.