Acasă Externe Letonia: Ministrul Liviu Pop: România îşi va intensifica eforturile pentru consolidarea dialogului...

Letonia: Ministrul Liviu Pop: România îşi va intensifica eforturile pentru consolidarea dialogului social

DISTRIBUIȚI

 136231 – 22042015 – România îşi va intensifica eforturile pentru consolidarea dialogului social şi întărirea capacităţii de acţiune a partenerilor sociali, a declarat ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, la Riga unde participă la Reuniunea informală a miniștrilor Muncii și Afacerilor Sociale. “La treizeci de ani de la construcția dialogului social european, criza economică și criza zonei euro au demonstrat că dezvoltarea economică nu poate fi separată de progresul social și că dialogul social joacă un rol important în garantarea bunăstării și a egalității de tratament”, a declarat ministrul Liviu Pop.

Totodată, ministrul a subliniat importanța dialogului social în optimizarea funcționării pieței muncii. Ministrul a adăugat că garantarea egalității de tratament și combaterea fenomenului migrației forței de muncă calificate, prin asigurarea unor noi oportunități de ocupare care să țină cont de așteptări și motivație, incluziunea profesională și creșterea veniturilor constituie provocările agendei viitoare a parteneriatelor sociale.

Stimularea democrației participative și descentralizarea dialogului social cu încurajarea parteneriatelor locale și regionale pentru identificarea și remedierea dezechilibrelor existente constituie premisele de acțiune la nivel național pentru eficientizarea rolului dialogului social în atingerea obiectivului de creștere incluzivă”, a punctat Liviu Pop.

Ministrul delegat pentru Dialog Social a mai spus că partenerii sociali pot juca un rol important în informarea cetățenilor asupra drepturilor și realităților economice existente, în evaluarea măsurilor și în identificarea coerentă a nevoilor grupurilor, a motivației și a așteptărilor acestora în materie de formare și angajare. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.