Acasă Externe Trei zile de doliu naţional în Nepal

Trei zile de doliu naţional în Nepal

DISTRIBUIȚI

136391 – 28042015 –  Guvernul nepalez a decretat, marți, trei zile de doliu  naţional, pentru cele peste 4.000 de persoane care au murit în urma cutremurului puternic care a avut loc sâmbătă, potrivit DPA.

Guvernul a anunţat un nou bilanţ de 4.353 de victime, în timp ce operaţiunile de căutare şi salvare continuă.

Guvernul a declarat, de asemenea, că traversează „o perioadă dificilă în această criză, din cauza resurselor sale limitate”.

Multe persoane din capitala Kathmandu au dormit în aer liber, în parcuri şi pe drumuri. Alimentarea cu energie electrică a fost restabilită în unele zone, dar rămâne intermitentă.

Oamenii se plâng că au rămas fără gaz, învinuind Guvernul că nu depune suficiente eforturi pentru a oferi populaţiei produsele de bază.

„În zona noastră nu se mai găseşte mâncare. Magazinele abia dacă sunt deschise şi, dacă sunt, oamenii le iau cu asalt şi totul se termină în câteva minute”, a declarat un locuitor din capitală.

Furia şi frustrarea sunt în creştere, pe măsură ce replicile continuă.

„Am fost aici pe străzi, fără mâncare şi apă şi încă nu am văzut vreun reprezentant al Guvernului în trei zile”, a declarat un bărbat care campează pe străzi împreună cu familia.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat că satele izolate din trei districte, Sindhupalchowk, Rasuwa şi Gorkha, sunt încă inaccesibile. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.