Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: CE cere statelor membre crearea de locuri de muncă şi stimularea...

Bruxelles: CE cere statelor membre crearea de locuri de muncă şi stimularea creşterii

DISTRIBUIȚI

 136762 – 14052015 – Comisia Europeană (CE) a adoptat, miercuri, recomandările de politică economică specifice fiecărei ţări, pentru 2015 şi 2016, lansând un apel pentru luarea de măsuri la nivel naţional în vederea creării de locuri de muncă şi stimularea creşterii, potrivit Bursa.ro .Vicepreşedintele Comisiei Europene pentru euro şi dialog social, Valdis Dombrovskis, a declarat: „Consolidarea redresării economice a Europei necesită mai multe eforturi decisive în materie de politici. Multe state membre se confruntă cu provocări, cum sunt nivelul ridicat al datoriei publice şi private, productivitatea redusă şi lipsa investiţiilor, care duc la o rată ridicată a şomajului şi la înrăutăţirea condiţiilor sociale. Recomandările specifice fiecărei ţări privesc depăşirea acestor provocări”.

La rândul său, comisarul european pentru afaceri economice şi financiare, Pierre Moscovici, a spus: „Invităm statele membre să se asigure că redresarea economică este mai mult decât un fenomen sezonier (…) Ne-am stabilit ca priorităţi economice stimularea investiţiilor, sprijinirea reformelor structurale şi asigurarea continuării politicilor bugetare responsabile”.

Recomandările UE se referă, prioritar, la stimularea investiţiilor pentru sprijinirea creşterii viitoare şi realizarea de reforme structurale pe pieţele produselor, serviciilor şi forţei de muncă. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.