Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Darius Vâlcov, trimis în judecată

Bucureşti: Darius Vâlcov, trimis în judecată

DISTRIBUIȚI

136905 – 21052015 – Fostul ministru Darius Vâlcov a fost trimis în judecată, după ce dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupție, printre care trafic de influență și luare de mită, a fost înaintat miercuri de DNA pentru judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Vâlcov se va prezenta vineri la instanță, împreună cu cei patru coinculpați, pentru a se discuta despre măsurile preventive.

Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov este arestat din 2 aprilie, în dosarul în care este acuzat că a efectuat operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţia de primar, senator şi ministru.

Vâlcov s-ar fi folosit de informaţiile obţinute când a ocupat cele trei funcţii pentru a sprijini o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură, deţinute de fostul ministru al Finanţelor, dar administrate prin interpuşi.

Potrivit DNA, Darius Vâlcov ar fi obţinut mai multe bunuri, între care trei lingouri de aur, care cântăresc în total trei kilograme, un tablou cu ramă aurie, inscripţionat Renoir, un tablou inscripţionat Jean Cocteau şi o pictură pe lemn, inscripţionată Aurel Acasandrei, precum şi sumele de 90.000 de dolari şi 1.323.850 de lei. Anchetatorii susţin că banii şi bunurile au fost depozitate într-un seif.

Fostul ministru al Finanţelor le-a propus procurorilor să încheie un acord de recunoaştere a vinovaţiei sale, însă a fost refuzat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.