Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Incep contrele președinte-premier

Bucureşti: Incep contrele președinte-premier

DISTRIBUIȚI

136742 – 14052015 – Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi dimineata, ca afirmatiile prim-ministrului Victor Ponta prin care acesta sugereaza un trafic de influenta la nivelul Administratiei Prezidentiale privind exportul de lemn sunt false, aratand ca a avut o discutie telefonica in acest sens si cu directorul SRI, Eduard Hellvig.

„Afirma la televizor tanarul prim-ministru ca ar avea informatii de la servicii ca oameni din anturajul meu s-ar fi intalnit cu diferiti reprezentanti ai unor procesatori de lemn si lasa sa se inteleaga ca ar exista un fel de trafic de influenta la nivelul persedintelui. Acest lucru este deopotriva surprinzator si fals”, a subliniat Klaus Iohannis, inainte de plecarea spre Italia, unde efectueaza o vizita de trei zile.

„N-am vorbit cu prim-ministrul, dar am avut o discutie deocamdata telefonica cu directorul SRI si l-am rugat foarte oficial sa analizeze si sa cerceteze cu maxima exigenta si seriozitate aceste afirmatii”, a mai spus seful statului.

Klaus Iohannis a precizat si ce se va intampla daca acuzatiile premierului se confirma si daca, din contra, ele vor fi infirmate.

„Daca ele se confirma, sa se ia de urgenta masurile care se impun, iar daca nu se confirma, atunci prim-ministrul va raspunde pentru aceste afirmatii. Astfel de afirmatii, de insinuari de trafic de influenta la nivelul persedintelui, nu pot fi clasificate ca simple afirmatii prin care vrea sa para interesant la televizor. Sunt mult mai grave si trebuie tratate ca atare”, a mai afirmat presedintele.

„Inca de aseara, am rugat pe cei din departamentul juridic in Administratia Prezidentiala sa verifice care este incadrarea unor astfel de afirmatii si cum putem sa facem demersuri in cazul foarte probabil in care se dovedesc a nu fi sustinute de dovezi. Este foarte grava afirmatia. Nu mai suntem in campanie, sa ne jucam cu astfel de afirmatii”, a adaugat Klaus Iohannis. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.