Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Prima ediţie a Festivalului “Opera Copiilor”

Bucureşti: Prima ediţie a Festivalului “Opera Copiilor”

DISTRIBUIȚI

 137040  – 26052015 – Opera Comică pentru Copii organizează, în perioada 29 mai – 1 iunie 2015, prima ediție a Festivalului “Opera Copiilor”, iniţiativă care programează o serie de activităţi în aer liber, pentru întreaga familie, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului. Evenimentele au loc în Parcul Herăstrău – la Foișor, la Peluză și pe Aleea Michael Jackson –  la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” și în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, fiecare zi din festival având o tematică specială, potrivit unui comunicat al Operei Comice pentru Copii.

Festivalul debutează cu Ziua Prieteniei, în cadrul căreia echipa Operei Comice pentru Copii organizează Picnicul Copiilor, la Muzeul Satului, un eveniment caritabil menit să aducă un zâmbet pe chipurile a 200 de copii nevoiaşi din București. Următoarele două zile, Ziua Muzicii și Ziua Tradițiilor, sunt destinate activităților în familie: la Muzeul Satului are loc o vânătoare de comori, recompensată cu premii surpriză, iar Parcul Herăstrău găzduiește momente artistice din trei registre diferite: Cutia Muzicală – mini-concerte susținute în Foișor de către ansambluri de copii din București și din țară; Tărâmul poveştilor – povestea personajelor Operei Comice pentru Copii la Peluza de pe malul lacului; Concertele de la ţărm – seri de folk la Peluză. Invitații acestei ediții sunt Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Marius Bațu, Maria Gheorghiu, Doru Stănculescu, Dinu Olăraşu și Ovidiu Mihăilescu.

Tot sâmbătă, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, se joacă ultimele trei reprezentații ale operei “Flautul Fermecat”, iar duminică, musicalul “Coana Chirița”, cu Stela Popescu.

Ultima zi de festival aduce în centrul atenţiei copiilor mişcarea şi muzica, prin Parada Școlilor de Balet (Jaqueline, Spirit of Sound, Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”, Contrapunct, Soleil, La Sylphide). Traseul acesteia porneşte de la Muzeul Satului, continuă pe Bulevardul Kiseleff, până la Arcul de Triumf, pe Aleea Michael Jackson, unde fiecare şcoală participantă va susţine câte un flashmob, și culminează cu scurte recitaluri la Foişorul de pe malul lacului Herăstrău.

De asemenea, chiar de Ziua Copilului, la Casa Chiojdu din Muzeul Satului, se vor desfășura interviuri cu personalități din cultură, artă, sport și jurnalism, înregistrate de Televiziunea Română, sub genericul “Copilăria mea”. Şi-au anunţat prezenţa Corina Dumitrescu, Mircea Baniciu, Cristian Țopescu, Gheorghe Zamfir, Miltiade Nenoiu, George Zafiu, Anna Ungureanu, Cristian Mihăilescu şi Felicia Filip.

“După succesul înregistrat cu Festivalul Hänsel și Gretel, când sălile de spectacol s-au dovedit neîncăpătoare, am decis să mergem mai departe, organizând primul festival în aer liber. Și ce altă perioadă poate fi mai proprice pentru a aduce poveștile, muzica și personajele noastre în parc decât la începutul verii, de Ziua Copilului? Vă aşteptăm cu drag la acest sfârşit de săptămână, în Herăstrău, cel mai mare parc bucureştean, alături de sute de copii-artişti, să luaţi parte la Festivalul Opera Copiilor”, a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

Programul Festivalului “Opera Copiilor” poate fi consultat pe site-ul Operei Comice, accesul fiind gratuit la evenimentele care au loc în aer liber. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.