Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Stimulente financiare pentru elevii premiați la NASA

Bucureşti: Stimulente financiare pentru elevii premiați la NASA

DISTRIBUIȚI

136574 – 06052015 –Elevii care au obținut premii, individual sau în cadrul unei echipe, la competiția NASA Ames Space Settlement Contest desfășurat în acest an vor primi stimulente financiare, a decis  Guvernul în ședința de astăzi.

Potrivit hotărârii adoptate, fiecare elev premiat în cadrul acestei competiții internaționale va beneficia de stimulente financiare. Pentru premiul I suma va fi de 1.300 lei, pentru premiul II – 850 de lei, pentru premiul III – 440 de lei.

Fondurile necesare acordării stimulentelor financiare se alocă din bugetul aprobat pe anul 2015 Ministerului Educației și Cercetării Științifice.

Participanții români la competiția NASA Ames Space Settlement Contest 2015 au obținut individual și/sau în cadrul echipelor 140 de distincții. Dintre acestea, elevii români au obținut 15 premii I, 64 de premii II și 21 de premii III.

În 2015, la această competiție internațională s-au înscris 994 de proiecte elaborate de 3007 elevi coordonați de 380 de profesori provenind din 21 de țări.

Competiția NASA Ames Space Settlement Contest este organizată anual, începând din 1994. Obiectivul competiției este elaborarea proiectului unei stații spațiale.

Echipe din România au participat la această competiție începând cu anul 2003, potrivit unui comunicat al Guvernului. – PROMPT MEDIA

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.