Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Victor Ponta: “Mi-e foarte greu să înţeleg de ce Dan Şova...

Bucureşti: Victor Ponta: “Mi-e foarte greu să înţeleg de ce Dan Şova nu este trimis în judecată”

DISTRIBUIȚI

136667 – 12052015  – Premierul Victor Ponta a declarat ca nu intelege de ce colegul sau de partid senatorul Dan Sova nu este trimis in judecata, procurorul de caz insistand sa solicite arestarea preventiva a acestuia.

Victor Ponta a refuzat luni seara, la Digi24, sa se pronunte cu privire la procedurile pe care ar trebui sa le indeplineasca Senatul in controversatul caz al lui Dan Sova, dar a spus ca i se pare de neinteles faptul ca acesta nu a fost trimis in judecata, lucru cerut chiar de colegul sau.

„Domnul Sova a cerut sa fie trimis in judecata, iar procurorul i-a spus ca nu-l trimite in judecata si vrea sa-l tina in arest preventiv. Pentru mine este foarte greu sa inteleg!”, a declarat Victor Ponta, adaugand ca si el a fost procuror, dar nu a intalnit niciodata o asemenea situatie.

In schimb, Victor Ponta, care este si presedintele PSD, a refuzat sa se pronunte cu privire la pozitia pe care senatorii social-democrati o vor adopta in cazul Sova.

Curtea Constitutionala a decis ca hotararea Senatului prin care avizul solicitarii DNA de arestare preventiva a lui Dan Sova a fost respins este neconstitutionala.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca dupa publicarea motivarii deciziei CCR in Monitorul Oficial, Biroul Permanent se va reuni si va decide cum trebuie procedat, cel mai probabil urmand ca acest caz sa ajunga din nou pe masa comisiei juridice.

Luni, senatorul PSD Ioan Chelaru si-a exprimat opinia ca votul ar trebui reluat, senatorii urmand sa se pronunte inca o data asupra solicitarii adresate de DNA. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.