Acasă Sud-Est Constanta Constanţa: “Turkish Airlines face tot posibilul pentru a lua Tarom-ul”

Constanţa: “Turkish Airlines face tot posibilul pentru a lua Tarom-ul”

DISTRIBUIȚI

136680 – 12052015  – Consulul general al Turciei la Constanța, Ali Bozçalışkan, a ţinut să facă publică, luni, „o informație de ultimă oră: Turkish Airlines face tot posibilul pentru a lua Tarom-ul!”, informează Replicaonline.ro. Declaraţia consulului general a fost făcută la conferința „Relațiile istorice româno-turce” de la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța.

Bozçalışkan a mai spus că în acest moment „cooperarea între România și Turcia a ajuns la cel mai înalt nivel. Din punct de vedere politic, relațiile dintre cele două țări, de asemenea, sunt foarte bune. Aceste relații se văd foarte bine și în zona Mării Negre, precum este NATO. Și din punct de vedere economic relațiile sunt foarte bune. Se fac afaceri de 6,5 miliarde de dolari și se dorește să se ajungă la 10 miliarde de dolari. În al doilea rând, în România sunt foarte mulți investitori turci, iar numărul celor care lucrează în cadrul firmelor turcești este, la momentul actual, de 60.000. Ne dăm seama de relațiile dintre cele două state și prin faptul că există zboruri de la București către Istanbul în fiecare zi, câte trei, iar din Constanța, câte trei pe săptămână. (…)”

În turneul din ţările arabe de la începtului lunii mai premierul Victor Ponta a anuţat public că se poartă discuţii „în fază exploratorie” cu unele companii aerine pentru vânzarea Tarom. Printre acestea se numără Qatar Airways, Emirates, Etihad şi Turkish Airlines. Motivul vânzării îl reprezintă lipsa banilor pentru modernizarea aeroportului Henri Coandă și relansarea companiei naţioanale Tarom. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.