Acasă Nord-Est Iasi Iaşi: Avocată, trimisă în judecată pentru complicitate la introducerea de telefoane în...

Iaşi: Avocată, trimisă în judecată pentru complicitate la introducerea de telefoane în închisoare

DISTRIBUIȚI

136911 – 21052015 – Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a Mihaelei Alina Scafaru, avocat în cadrul Baroului Vaslui, la data faptelor,  și a lui Aurel Craiu, ambii pentru complicitate la dare de mită şi complicitate la introducerea, în mod ilicit, de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de Internet, medii de stocare a datelor și alcool într-un penitenciar, în scopul folosirii lor de către deținuți.

În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată Florin Rotariu, deținut în Penitenciarul Iași, pentru dare de mită în formă continuată și instigare la introducerea, în mod ilicit, de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de Internet, medii de stocare a datelor și alcool într-un penitenciar, centru de reținere și arestare preventivă, centru de arestare preventivă, centru educativ și centru de detenție, în scopul folosirii lor de către deținuți;

Potrivit unui comunicat al DNA, la data de 23 aprilie 2015, Rotariu a promis 1.000 euro (promisiune reiterată la data de 24 aprilie 2015) unui agent de penitenciar din cadrul Penitenciarului Iași, pentru ca acesta din urmă să introducă ilicit în incinta unității de detenție opt aparate telefonice mobile, un încărcător de telefon și o cantitate neprecizată de băuturi alcoolice, disimulate în produse alimentare.

La data de 26 aprilie 2015, avocata Scafaru, în baza înțelegerii prealabile cu Rotariu (concubinul ei) i-a remis lui Craiu cei 1.000 euro și bunurile menționate mai sus, în scopul înmânării acestora agentului de penitenciar, în numele lui Rotariu, lucru care s-a și întâmplat în cursul aceleiași zile.

Ulterior, în cursul zilei de 27 aprilie 2015, bunurile respective au ajuns în posesia lui Rotariu.

Procurorii anticorupţie au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumei de 1.000 de euro şi asupra bunurilor mobile identificate asupra lui Rotariu (opt telefoane mobile), cu ocazia constatării infracțiunii flagrante.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea conducerii Penitenciarului Iași.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Iași cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii luate de procurori. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.