Acasă Externe Israel: Iniţiativă: Muzeu al contribuţiei evreilor de origine română la dezvoltarea Israelului

Israel: Iniţiativă: Muzeu al contribuţiei evreilor de origine română la dezvoltarea Israelului

DISTRIBUIȚI

136747 – 14052015 – Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a avut marți, 12 mai 2015, la sediul Knessetului, Parlamentul statului Israel, o întrevedere cu Ilan Gilon, președintele grupului parlamentar de prietenie România – Israel în sesiunea parlamentară anterioară.

            În cadrul discuțiilor, oficialii au prezentat sistemele de justiție din cele două state și reformele aplicate în ultimii ani în politicile publice. Ilan Gilon, în calitate de reprezentant al comunității evreilor de origine română în Parlamentul Israelian, a trecut în revistă demersurile întreprinse pentru promovarea relațiilor bilaterale și pentru sprijinirea comunității evreilor de origine română. În acest context, parlamentarul a avansat și ideea înființării unui muzeu care să evidențieze contribuția importantă pe care evreii de origine română au avut-o la formarea și dezvoltarea statului Israel. Nu în ultimul rând, Ilan Gilon a remarcat și intensificarea relațiilor dintre comunitatea evreilor de origine română și reprezentanții statului Român, insistând ca acest dialog să se intensifice pe mai departe, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei.

Cu ocazia deschiderii celui de-al cincilea Forum Global pentru Combaterea Antisemitismului, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a avut scurte întrevederi cu premierul statului Israel, Beniamin Netaniahu, și cu ministrul pentru Diaspora, Naftali Bennett.

Ministrul Justiției participă, în perioada 12-14 mai 2015, la cel de-al cincilea Forum Global pentru Combaterea Antisemitismului, conferință organizată de Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul pentru Diaspora ale Statului Israel. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.