Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Alba: Preşedintele Iohannis câştigă procesul cu ANI

Alba: Preşedintele Iohannis câştigă procesul cu ANI

DISTRIBUIȚI

 137453  – 10062015 – Președintele Klaus Iohannis a câștigat miercuri procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI), privind conflictul de interese, informează B1 Tv. Curtea de Apel Alba Iulia a luat miercuri această decizie, însă aceasta nu este definitivă, ea putând fi contestată de ANI.

În cazul în care va fi contestată, decizia finală o va lua Înalta Curte de Casație și Justiție.

ANI l-a acuzat pe Iohannis, într-un dosar din 2010, când era primar al Sibiului, de conflict de interese, afirmând că edilul a încheiat un contract de prestări servicii între primăria Sibiu și tipografia deținută de  Forumul Democrat German. La vremea respectivă, Iohannis era și președinte al acestui partid.

Procesul, care a început în 2013, a fost clasat de Înalta Curte de Casație și Justiție, însa actualul președinte s-a adresat după un an Curții de Apel din Alba Iulia și a cerut anularea raportului întocmit atunci de ANI împotriva sa.

Pe de altă parte, în 21 ianuarie 2015, preşedintele Klaus Iohannis a câştigat definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate privind incompatibilitatea, după ce instanţa supremă a respins recursul ANI. Astfel, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că Iohannis nu a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat Primăria Sibiu în Adunările Generale ale Acţionarilor de la societăţile Apă Canal şi Pieţe. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.